החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטו פיסטוק:
אופן ההכנה
1
במחבת כבדה מחוממת מניחים את הצלעות על צדן החיצוני ונותנים להן להגיר את השומן באטיות עד לקבלת צבע זהוב כהה ויפה. לאחר חמש דקות, כשהשומן ניגר במחבת, מוסיפים את הרוזמרין ואת השום וממשיכים בתהליך הצלייה האטי.
2
בזמן הזה מכינים את הפסטו במכתש ועלי: מכניסים קודם את הפיסטוק וכותשים לאבקה גסה. מוסיפים את זרעי השומר פנימה וכותשים עד שמריחים את ריחם באוויר. מוסיפים את הצ'ילי וכותשים היטב להוצאת המיצים והטעמים. מוסיפים את הבזיליקום, המלח ושמן הזית וממשיכים עד לקבלת משחה במרקם גס שצבעה ירוק.
3
בודקים את צבע העור של הצלעות ומכניסים לתנור עם המחבת להמשך בישול במשך 10־12 דקות – תלוי במידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ומניחים למנוחה לפני שפורסים. מגישים עם הפסטו ליד.