מתכון

צנוניות מותססות

בהתססה הן מאבדות את החריפות ומקבלות גוון חמצמץ, המרקם המוצק שלהן הופך לנגיס וטעמי האדמה העמוקים נשמרים

11,650 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
צנוניות מותססות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
צנוניות מותססות של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אני משלבת אותן בסלטים, מגישה בצד דגים נאים או כנשנוש ליד יין או בירה.

צנצנת בנפח של כ־500 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פרוסות צנוניות בצנצנת. מערבבים מים ומלח, יוצקים פנימה וסוגרים את הצנצנת. מניחים מחוץ למקרר במקום קריר שבוע, ולאחר מכן מעבירים למקרר. נשמר עד 3 חודשים.