מתכון

צ’פאלי קבב אפגני

קבב עז טעם ומענג בצבע ירוק מהמם, שהכרתי במסעדה אפגנית קטנה ונהדרת בניו יורק

18,580 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
צ’פאלי קבב אפגני של לידור ברזיק-פרידלנד, צילום: דניה ויינר, סטיילינג: אוריה גבע.
צ’פאלי קבב אפגני של לידור ברזיק-פרידלנד, צילום: דניה ויינר, סטיילינג: אוריה גבע.

טיפ: קחו בחשבון שאם לא צולים את הקבבים מיד, התערובת מפרישה נוזלים וצריך להוסיף עוד פירורי לחם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים היטב במשך כ-10 דקות. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים 2 כפות פירורי לחם, אך עדיף להוסיף כמה שפחות.

2

יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים לקבבים עגולים ופחוסים. אם לא צולים מיד, שומרים במקרר עד הצלייה.

3

צולים על הגריל 3-2 דקות מכל צד ומגישים מיד עם פרוסות עגבנייה.

גיוון: לא אוכלים חריף? מחליפים את הצ'ילי ב -1/2 פלפל ירוק קצוץ דק.