החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
מכינים את בצק
1
מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים סוכר ו-3 כוסות מים ולשים כ-2 דקות עד לקבלת בצק דביק. אם הבצק יבש מדיף מוסיפים בהדרגה מים לפי הצורך. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וללא גושים. מוסיפים מלח ולשים כדקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בשקית נקייה ומתפיחים חצי שעה.
בינתיים מכינים את המלית
2
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים כרשה כד שהיא הופכת שקופה. מוסיפים שום ושני סוגי פטריות ומטגנים עד שהפטריות מזהיבות. מוסיפים תרד ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מעבירים לקערה ומצננים מעט. מוסיפים גבינות, יוגורמה, מלח ופלפל ומערבבים.
3
מחלקים את הבצק ל-25 כדורים, מגלגלים אותם במעט שמן (כדי שלא יתייבשו בזמן התפיחה), מכסים ומתפיחים חצי שעה.
4
משמנים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ- 15 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כ-2 כפות מהמלית, סוגרים לצורת חצי סהר ומהדקים היטב את השוליים.
5
מחממים חבת עם מעט שמן על להבה בינונית ומטגנים כל קאדה כ-3 דקות מכל צד עד שהוא משחים. מגישים מיד.