מתכון

קאפקייקס אבטיח וגבינת עיזים

בתום הכנת הקאפקייקס האווריריות והקלילות האלה נשארות הרבה שאריות אבטיח – חבל לזרוק אותן, אפשר להפוך למיץ

1,060 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מיני-קאפקייקס אבטיח וגבינת עיזים של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט
מיני-קאפקייקס אבטיח וגבינת עיזים של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט

כלים: קורצן עוגיות עגול בקוטר 3 ס"מ, כף פריזיין, שקית זילוף עם צנתר כוכב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את האבטיח לפלחים רחבים (3-4 ס"מ), תלוי בגובה הקאפקייק הרצוי. באמצעות קורצן עוגיות יוצרים עיגולים בקוטר 3 ס"מ (עדיף בעלי שוליים מסולסלים) מפלחי האבטיח. מרוקנים את החלק הפנימי באמצעות כף פריזיין ומשאיריים שוליים (אם אין, אפשר להשתמש בסכין או בקורצן בקוטר 2 ס"מ). בסופו של דבר אמורים לקבל צורה של כוס קטנה מרוקנת.

2

מקציפים במיקסר את גבינת העיזים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בהדרגה תוך הקצפה את השמנת המתוקה. מקציפים את הכל יחד עד לקבלת מרקם של קצפת יציבה. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח או פלפל לפי הטעם.

למילוי והגשה

3

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר כוכב. מזלפים לתוך כוסות האבטיח את המילוי המוקצף למראה של קאפקייק ומקשטים בעלי תימין. שומרים בקירור עד להגשה.