גיוון: מחליפים את השמן ב-100 גרם חמאה מומסת.
באותה שיטה מכינים
קאפ קייקס תפוחים: מחליפים את האגסים בתפוחי עץ ומכינים באותו אופן.
קאפ קייקס נוטלה: מוותרים על האגסים. יוצקים חצי מכמות הבלילה, מניחים כפית גדושה של נוטלה לתוך התערובת, יוצקים את היתרה ומערבבים קלות ליצירת מראה שיש
כלים אישיים (אפשר חד-פעמיים) או מנז’טים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאגסים
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הבלילה
2
מנפים קמח עם מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה.
3
טורפים ביצה עם סוכר במיקסר כ-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מורידים את המהירות ומוסיפים שמן בזילוף איטי בלי לפגוע במרקם. מוסיפים לסירוגין מתערובת הקמח ושמנת חמוצה (ב-3-2 מחזורים) לקבלת תערובת אחידה.
4
יוצקים את הבלילה לכלים אישיים או למנז’טים (עטרות נייר) עד 2/3 הגובה.
מוסיפים את האגסים, אופים ומגישים
5
מערבבים סוכר וקינמון בקערית.
6
טובלים את הכיפה של כל חצי אגס בתערובת הסוכר והקינמון ונועצים במרכז הקאפקייק, כך שחלק מהאגס מבצבץ מחוץ לתערובת.
7
אופים כ-25 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
8
מצננים מעט ומגישים עם גלידה ו/או קצפת.