מתכון

קאפקייקס אגסים וקינמון

האגסים משחקים כאן תפקיד כפול - גם כמלית וגם כקישוט

14,684 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קאפ קייקס אגס. צילום: shutterstock
קאפ קייקס אגס. צילום: shutterstock

גיוון: מחליפים את השמן ב-100 גרם חמאה מומסת.

באותה שיטה מכינים

קאפ קייקס תפוחים: מחליפים את האגסים בתפוחי עץ ומכינים באותו אופן.

קאפ קייקס נוטלה: מוותרים על האגסים. יוצקים חצי מכמות הבלילה, מניחים כפית גדושה של נוטלה לתוך התערובת, יוצקים את היתרה ומערבבים קלות ליצירת מראה שיש

כלים אישיים (אפשר חד-פעמיים) או מנז’טים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגסים

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הבלילה

2

מנפים קמח עם מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה.

3

טורפים ביצה עם סוכר במיקסר כ-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מורידים את המהירות ומוסיפים שמן בזילוף איטי בלי לפגוע במרקם. מוסיפים לסירוגין מתערובת הקמח ושמנת חמוצה (ב-3-2 מחזורים) לקבלת תערובת אחידה.

4

יוצקים את הבלילה לכלים אישיים או למנז’טים (עטרות נייר) עד 2/3 הגובה.

מוסיפים את האגסים, אופים ומגישים

5

מערבבים סוכר וקינמון בקערית.

6

טובלים את הכיפה של כל חצי אגס בתערובת הסוכר והקינמון ונועצים במרכז הקאפקייק, כך שחלק מהאגס מבצבץ מחוץ לתערובת.

7

אופים כ-25 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

8

מצננים מעט ומגישים עם גלידה ו/או קצפת.