מתכון

קאפקייקס מלוחים עם קרם סלמון

קרם סלמון עדין מצטרף לקפקייקס אווריריים ופיקנטיים והשילוב פשוט מושלם. מי החליט שקאפקייק חייב להיות מתוק?

3,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
קאפקייקס מלוחים עם קרם סלמון של רות אוליבר. צילום: דניה ויינר.  סטיילינג: אוריה גבע
קאפקייקס מלוחים עם קרם סלמון של רות אוליבר. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 16 קוקוטים.

מכינים את הקאפקייקס

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים כרישה 8 דקות עד להזהבה קלה.

3

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, מלח, פלפל וזרעי כוסברה. מערבבים בקערה שנייה קשקבל, ביצים, יוגורט, חמאה מומסת, עלי אורגנו ואת הכרישה המטוגנת.

4

מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לרטובים ומערבבים עד שנטמעים בתערובת. יוצקים לקוקוטים עד כ-2/3 הגובה. אופים כ-15 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מקררים.

מכינים את הקרם

5

מערבבים מסקרפונה עם יתר החומרים לקבלת קרם, טועמים ומאזנים טעמים. מעבירים לשקית זילוף.

מרכיבים

6

חוצים את הקאפקייקס לרוחבם. מזלפים קרם למילוי, מוסיפים עלי מיקרו ומחזירים את הכיפה.