רכות, אווריריות ובעלות צבע ירוק משגע — הקאפקייקס האלה הן נסיכות עם כתר של שוקולד לבן ואמרנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי שוקולד לבן ומסקרפונה:
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מכינים את הקאפקייקס: מחממים תנור ל-160 מעלות ומסדרים מנז'טים בתבניות שקעים.
2
שמים חמאה, מחית פיסטוק וסוכר בקערת מיקסר עם וו וגיטרה ומערבלים במהירות בינונית 5 דקות לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת ותוך כדי ערבול עד שהן נטמעות בתערובת.
3
מערבבים בקערה נפרדת קמח תופח, סודה לשתייה ומלח.
4
מערבבים בקערה שלישית תמצית וניל, חלב ושמנת חמוצה.
5
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין מתערובת החומרים היבשים ומתערובת החלב. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
6
יוצקים את הבלילה עד 2/3 גובה השקעים.
7
אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז קאפקייק יוצא יבש עם פירורים לחים.
8
מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד הלבן, משהים 3-2 דקות וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה (אפשר להיעזר במוט ריסוק). מעבירים מכוסה למקרר ל-4 שעות לפחות, ועדיף למשך לילה.
9
מקציפים את הגנאש הקר יחד עם מסקרפונה ומחית וניל במהירות בינונית 3-2 דקות לקרם אוורירי ויציב ומעבירים לשקית זילוף.
10
מצפים, מקשטים ומגישים: מזלפים את הציפוי על הקאפקייקס בצורה הרצויה ומעטרים בדובדבן אמרנה ושבבי שוקולד לבן. הקאפקייקס נשמרים בקופסה אטומה במקרר עד 4-3 ימים.