מתכון

קאפקייקס פיסטוק בציפוי שוקולד לבן

רכות, אווריריות ובעלות צבע ירוק משגע — הקאפקייקס האלה הן נסיכות עם כתר של שוקולד לבן ואמרנה

6,397 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

רכות, אווריריות ובעלות צבע ירוק משגע — הקאפקייקס האלה הן נסיכות עם כתר של שוקולד לבן ואמרנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי שוקולד לבן ומסקרפונה:

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מכינים את הקאפקייקס: מחממים תנור ל-160 מעלות ומסדרים מנז'טים בתבניות שקעים.

2

שמים חמאה, מחית פיסטוק וסוכר בקערת מיקסר עם וו וגיטרה ומערבלים במהירות בינונית 5 דקות לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת ותוך כדי ערבול עד שהן נטמעות בתערובת.

3

מערבבים בקערה נפרדת קמח תופח, סודה לשתייה ומלח.

4

מערבבים בקערה שלישית תמצית וניל, חלב ושמנת חמוצה.

5

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין מתערובת החומרים היבשים ומתערובת החלב. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6

יוצקים את הבלילה עד 2/3 גובה השקעים.

7

אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז קאפקייק יוצא יבש עם פירורים לחים.

8

מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד הלבן, משהים 3-2 דקות וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה (אפשר להיעזר במוט ריסוק). מעבירים מכוסה למקרר ל-4 שעות לפחות, ועדיף למשך לילה.

9

מקציפים את הגנאש הקר יחד עם מסקרפונה ומחית וניל במהירות בינונית 3-2 דקות לקרם אוורירי ויציב ומעבירים לשקית זילוף.

10

מצפים, מקשטים ומגישים: מזלפים את הציפוי על הקאפקייקס בצורה הרצויה ומעטרים בדובדבן אמרנה ושבבי שוקולד לבן. הקאפקייקס נשמרים בקופסה אטומה במקרר עד 4-3 ימים.