מתכון

קאפקייקס קפואים של גרנולה וקרם חלבה

קאפקייקס קפואים שמכינים במהירות. חטיף נהדר ובריא שכיף שיחכה לכם במקפיא. כדאי להשתמש בתבנית קאפקייקס מסיליקון

9,152 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קאפקייקס קפואים של גרנולה וקרם יוגורט חלבה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
קאפקייקס קפואים של גרנולה וקרם יוגורט חלבה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לקרם יוגורט חלבה

להגשה

אופן ההכנה

1

מעבירים את הגרנולה לשקית וקושרים היטב, בעזרת גב של כף או פטיש מטבח מרסקים מעט את הגרנולה - עושים זאת רק אם מדובר בחתיכות גדולות. אם הגרנולה עדינה, אפשר לדלג לשלב הבא.

2

מעבירים את הגרנולה לקערה ומוסיפים את הדבש.

3

מרככים את חמאת הבוטנים 20 שניות במיקרוגל ומוסיפים אותה לתערובת הגרנולה והדבש. מערבבים היטב ליצירת עיסה אחידה ודביקה. אם יש צורך מוסיפים עוד חמאת בוטנים או דבש.

4

מחלקים את תערובת הגרנולה שווה בשווה בין עטרות הקאפקייקס ודוחסים אותה פנימה בעזרת האצבעות או גב של כפית, לקבלת בסיס אחיד.

לקרם היוגורט חלבה

5

מערבבים את כל מצרכי הקרם בקערה, טועמים ומתקנים מתיקות. יוצקים כמויות שוות מהקרם על בסיסי הגרנולה ומשטחים בעזרת גב של כפית.

6

מעבירים להקפאה למשך 4 שעות או לילה.

להגשה

7

מוציאים מהמקפיא עשר דקות לפני ההגשה ומפזרים קצת פיסטוקים קלויים גרוסים. אפשר לזלף מעל דבש או סילאן.