מתכון

קארי שעועית לבנה ועלי שום טריים

מפגש לא שגרתי בין שעועית לבנה לקארי אדום וחלב קוקוס, וזה עובד מצוין

8,701 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קארי שעועית לבנה ועלי שום טריים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קארי שעועית לבנה ועלי שום טריים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

שעועית לבנה היא לא פרטנר קלאסי לקארי, אבל כשהקטנית הרכה ועשירת הטעם פוגשת את חלב הקוקוס זה מרגיש כאילו הם נועדו זה לזו. את הקארי אני מעשירה בעלים של שום טרי – יש להם צבע ירוק בוהק וטעמי שום עשבוניים ועדינים בהרבה משל השום הבוגר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים את התבלינים היבשים כדקה במחבת יבשה על להבה בינונית-נמוכה עד שעולה ניחוח. טוחנים במעבד מזון או כותשים במכתש ועלי.

2

מחממים סיר רחב עם שמן ומאדים בצל 3 דקות על להבה בינונית עד שהוא מתרכך. מוסיפים את התבלינים היבשים, פלפלים חריפים, מחית קארי ועלי קפיר ליים ומטגנים דקה.

3

מוסיפים שום, סוכר דקלים, קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון ומבשלים יחד 3-2 דקות. מגביהים להבה, קורעים את העגבניות בידיים ל-4-3 פיסות, מוסיפים לסיר עם המיץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 10 דקות.

4

מוסיפים שעועית, קרם קוקוס ומלח ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה עד שהשעועית נספגת ברוטב.

5

מוסיפים עלי שום ומבשלים 2 דקות נוספות עד שהעלים מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צבע ירוק רענן. מגישים מייד.