מתכון

קבב טלה ממולא בגורגונזולה עם תבשיל פריקי לימוני

בתוך כל קבב מטמינים מעט גורגונזולה, שמוסיפה מליחות וחריפות ותורמת לעסיסיות של הקבב

3,611 בשלנים התעניינו במתכון זה
קבב טלה ממולא בגורגונזולה של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. צילום: דניאל לילה
קבב טלה ממולא בגורגונזולה של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. צילום: דניאל לילה

הפאלדה (כסליים בעברית) הוא נתח מדופן הבטן של החיה — שומני במידה ובעל טעם עשיר, כך שהוא מצוין להכנת קציצות וקבבים. מילה על הלישה: הקפידו ללוש היטב את תערובת הבשר, כדי לסייע לתיבול ולשומן להתפזר בה באופן אחיד. אתם יודעים שלשתם מספיק כשהתערובת בהירה יותר מצבעה המקורי.

מהמתכון של הפריקי מתקבלת כמות גדולה של תבשיל, שאפשר להגיש כמצע לבשרים או לדגים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקבב

לתבשיל פריקי לימוני (12 מנות)

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל פריקי

1

מטגנים בצל, גזר ופלפל חריף בסיר רחב עם שמן זית 7 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים תבלינים, עלי ליים, קליפת לימון ופריקי ומערבבים כדקה לחימום.

2

יוצקים ציר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה ממש כמו שמבשלים אורז. מכבים את האש ומשהים את הסיר סגור עוד 10 דקות לפני ההגשה.

מכינים את הקבב

3

קולים זרעי כמון וכוסברה במחבת יבשה חצי דקה-דקה עד שעולה ניחוח. טוחנים עם גרגרי פלפל שחור ושאטה בעלי ומכתש.

4

מערבבים את הבשר עם התבלינים הטחונים, ממליחים ולשים בתנועות נמרצות 8-5 דקות עד שהבשר מלבין ונוצרים חוטים של חלבון בתוכו. מוסיפים פטרוזיליה ובצל ומערבבים לפיזור אחיד.

5

מגלגלים 10 קציצות, יוצרים בכל אחת גומה ומטמינים בה עיגול קטן (5 גרם) של גבינה. סוגרים לקציצה אובאלית ומקררים שעתיים להתייצבות במקרר.

לפני ההגשה

6

מחממים גריל פחמים וצולים 3-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום.

7

מגישים לצד התבשיל פריקי.