במסעדה אריק ומולי מגישים את הקבב על סלט טורקי עשוי מחצילים ופלפלים קלויים עם בצל, שאין לו שום קשר לסלט הטורקי המתועש שאתם מכירים מהסופר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקבב
לסלט טורקי
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הקבב
1
מערבבים בקערה את כל החומרים לקבב ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
מכינים סלט טורקי
2
מחממים חמאה במחבת, מוסיפים בצל ומקפיצים עד שהוא שקוף. מוסיפים לימון כבוש, ירקות קלויים, פטרוזיליה ומלח ומערבבים עד שהירקות חמים. שומרים עד 4 ימים בכלי סגור במקרר.
צולים את הקבב ומרכיבים את המנה
3
מחממים מחבת ברזל ומשמנים אותה מעט (או מלהיטים גריל פחמים). צולים את הקבב כ-3 דקות מכל צד עד שהוא מוכן.
4
אם הסלט הוכן מראש, מחממים מחבת עם מעט חמאה, מוסיפים את הסלט ומחממים עד שהירקות חמים.
5
מסדרים את הסלט החם על צלחות הגשה. מניחים מעל קבב ויוצקים טחינה מוכנה ומעט רכז רימונים. מגישים מייד.