החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרוטונים
למרק
לקבבים
לשימון
אופן ההכנה
מכינים את הקרוטונים:
1
מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ופירורי לחם ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד הזהבה. מוסיפים שום ומלח, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים היטב.
מכינים את המרק:
2
חולטים אפונה במים רותחים 2 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע. מסננים היטב.
3
טוחנים את האפונה עם יוגורט במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק, ממליחים ומפלפלים. טועמים ומתקנים תיבול.
4
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הקבבים ומגישים:
5
קוצצים את בשר השרימפס היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקרוטונים, גבינת פטה ועלי תימין. ממליחים מעט (הפטה מלוחה) , מפלפלים ומערבבים היטב.
6
יוצרים 12 קבבים מוארכים ומעבירים לתבנית. יוצקים שמן זית ומנערים קלות את התבנית על מנת שהקבבים יהיו עטופים בשמן.
7
צולים כ-6 דקות עד שהקבבים ורודים (צבע של שרימפס מוכן).
8
יוצקים מרק קר לקערות ומניחים בתוכו קבבים חמים.