מתכון

קבב שרימפס וגבינת פטה במרק קר של אפונה ויוגורט

המנה הקיצית הזו משלבת בין חום וקור - קבבים חמים ועסיסיים משרימפס וגבינת פטה, שמוגשים על מרק אפונה מרענן

1,587 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
קבב שרימפס וגבינת פטה במרק קר של אפונה ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה
קבב שרימפס וגבינת פטה במרק קר של אפונה ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרוטונים

למרק

לקבבים

לשימון

אופן ההכנה

מכינים את הקרוטונים:

1

מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ופירורי לחם ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד הזהבה. מוסיפים שום ומלח, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים היטב.

מכינים את המרק:

2

חולטים אפונה במים רותחים 2 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע. מסננים היטב.

3

טוחנים את האפונה עם יוגורט במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק, ממליחים ומפלפלים. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקבבים ומגישים:

5

קוצצים את בשר השרימפס היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקרוטונים, גבינת פטה ועלי תימין. ממליחים מעט (הפטה מלוחה) , מפלפלים ומערבבים היטב.

6

יוצרים 12 קבבים מוארכים ומעבירים לתבנית. יוצקים שמן זית ומנערים קלות את התבנית על מנת שהקבבים יהיו עטופים בשמן.

7

צולים כ-6 דקות עד שהקבבים ורודים (צבע של שרימפס מוכן).

8

יוצקים מרק קר לקערות ומניחים בתוכו קבבים חמים.