מתכון

קדאיף במילוי פטיסייר לוטוס

קינוח מרשים המשלב בין פריכות הקדאיף למרקם קטיפתי של קרם פטיסייר לוטוס

5,463 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קדאיף במילוי פטיסייר לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
קדאיף במילוי פטיסייר לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

קינוח מרשים המשלב בין פריכות הקדאיף למרקם קטיפתי של קרם פטיסייר לוטוס. אפשר להכין את כוסיות הקדאיף בתבנית שקעים סטנדרטית או ישירות בכלי ההגשה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כוסיות קדאיף:

קרם פטיסייר לוטוס:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים כוסיות קדאיף

2

מניחים אטריות קדאיף בקערה, מוסיפים חמאה מומסת ואבקת סוכר ומערבבים היטב כך שהאטריות יצופו היטב. מרפדים תבנית שקעים או כלי הגשה אישיים בקדאיף בשכבה דקה ואחידה.

3

אופים כ-15 דקות להזהבה קלה, מוציאים (אם הכוסיות הוכנו בתבנית שקעים) ומצננים.

מכינים קרם פטיסייר

4

: טורפים היטב חלמונים, סוכר וקורנפלור לתערובת חלקה ואחידה.

5

מביאים לרתיחה חלב בסיר בינוני, מסירים מהכיריים ומייד יוצקים מעט לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. ממשיכים לצקת בכל פעם קצת חלב לחלמונים וטורפים נמרצות עד שחצי מתערובת החלב מוטמעת בחלמונים.

6

יוצקים את תכולת הקערה בחזרה אל הסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת. מבשלים 3 דקות עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה מאוד. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי טריפה עוד דקה. מסירים מהכיריים ומעבירים מייד דרך מסננת לקערה.

7

מוסיפים לקרם הפטיסייר ממרח לוטוס וקוביות חמאה ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מניחים ניילון נצמד ישירות על הקרם ומצננים לטמפ’ החדר. משתמשים מייד או שומרים בקירור עד יומיים.

מרכיבים את המנה ומגישים

8

: מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה אך יציבה. מערבבים את קרם הפטיסייר היטב בעזרת מטרפה ידנית כדי לאוורר אותו ומקפלים לתוכו את הקצפת לקבלת קרם חלק ואוורירי.

9

ממלאים את כוסיות הקדאיף בפטיסייר, מעבירים לקירור לשעה ומגישים.