קישטה הוא קרם חלב מהמטבח הערבי האזורי המשמש להכנת ומילוי קינוחים שונים. אפשר להחליפו בקרם אחר או לחילופין להכין בבית על פי המתכון של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. כך או כך, יש צורך בכ-1 ק"ג קרם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ סוכר
אופן ההכנה
1
חותכים או גוזרים את שערות הקדאיף הארוכות למקטעים באורך 25 ס"מ. מסדרים כל מקטע בצורת עיגול בתבניות אישיות בקוטר 7 ס"מ ובגובה 5 ס"מ. מהדקים את הקצוות לתבנית. משהים את התבניות בטמפרטורת החדר עד ששערות הקדאיף מתייבשות לגמרי והסלסילות יציבות. מחלצים את הסלסילות מהתבניות ומעבירים לתבנית. יוצקים חמאה מזוקקת על הסלסילות.
2
מחממים תנור ל־180 מעלות. אופים את סלסילות הקדאיף במשך 20־30 דקות עד שהן מזהיבות. מצננים וממלאים בקישטה, פיסטוקים ואגוזים.
3
מחממים את המים בקלחת קטנה, וממסים בהם את הסוכר. יוצקים את סירופ הסוכר על סלסילות הקדאיף הממולאות.