מתכון

קדירה של צוואר טלה עם שומר ולימון פרסי

השף רותם צרפתי מגיש מנה חורפית ומפנקת, שאחריה כל מה שתרצו זה להיכנס למיטה ולהתכרבל בפוך

2,636 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קדירה של צוואר טלה עם שומר ולימון פרסי של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר
קדירה של צוואר טלה עם שומר ולימון פרסי של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את שורש הסלרי, שורשי הפטרוזיליה, הלימונים, תפוחי האדמה, הגזרים, השומר וראש השום לקוביות של 2 ס"מ.

2

מחממים שמן בסיר כבד וצולים מעט את הבשר כדי "לסגור" אותו משני צדדיו. מוציאים את הבשר, מכניסים את בצלי השאלוט לסיר ומאדים עד הזהבה.

3

מוסיפים לסיר את כל הירקות ואת כוכב האניס וממשיכים לאדות עד שכל הירקות "מזיעים". מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב, יוצקים את הבירה ואת הציר ומביאים לרתיחה.

4

מכניסים בחזרה לסיר את הבשר ומביאים לרתיחה נוספת, מתבלים במלח ובמעט פלפל גרוס לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה או בתנור בחום נמוך כ-3 שעות.