החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
לרוטב
1
מחממים בסיר קטן כף אחת של שמן קנולה, ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד להזהבה קלה. מוסיפים את הסאקה או היין ומבעירים בזהירות את האלכוהול. מוסיפים מירין וסויה ומבשלים 3-4 דקות. מערבבים את הקורנפלור במים ומוסיפים לסיר. מבשלים עוד 3-4 דקות להסמכה קלה ומורידים מהאש.
לבשר
2
משמנים את נתח הבשר, ממליחים ומפלפלים. מחממים מחבת כבדה ו"סוגרים" את נתח הבשר מכל הצדדים (צלייה מהירה). נותנים לבשר לנוח כמה דקות ופורסים ל-6-7 פרוסות בסכין חדה.
3
מסדרים יפה את הפטריות, הבצלים והכרישה בצד אחד של הקדירה. בצדה השני מסדרים את פרוסות הסטייק בצורת מניפה. יוצקים 3-4 כפות מהרוטב, מכסים במכסה ומבשלים על אש בינונית 7 דקות.
להגשה
4
זורים מעט מלח ים אטלנטי על נתחי הסטייק ומגישים מיד.