מתכון

קדירת בקר, כרשה ופטריות

בשונה מתבשילי קדירה שמפתחים טעמים בזמן בישול ארוך, כאן מדובר בבישול קצר שמעשיר את הבשר בארומת הכרישה

6,680 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קדירת בקר, כרישה ופטריות של דרור שושן ובני נקווה. צילום: רמי זרנגר
קדירת בקר, כרישה ופטריות של דרור שושן ובני נקווה. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לרוטב

1

מחממים בסיר קטן כף אחת של שמן קנולה, ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד להזהבה קלה. מוסיפים את הסאקה או היין ומבעירים בזהירות את האלכוהול. מוסיפים מירין וסויה ומבשלים 3-4 דקות. מערבבים את הקורנפלור במים ומוסיפים לסיר. מבשלים עוד 3-4 דקות להסמכה קלה ומורידים מהאש.

לבשר

2

משמנים את נתח הבשר, ממליחים ומפלפלים. מחממים מחבת כבדה ו"סוגרים" את נתח הבשר מכל הצדדים (צלייה מהירה). נותנים לבשר לנוח כמה דקות ופורסים ל-6-7 פרוסות בסכין חדה.

3

מסדרים יפה את הפטריות, הבצלים והכרישה בצד אחד של הקדירה. בצדה השני מסדרים את פרוסות הסטייק בצורת מניפה. יוצקים 3-4 כפות מהרוטב, מכסים במכסה ומבשלים על אש בינונית 7 דקות.

להגשה

4

זורים מעט מלח ים אטלנטי על נתחי הסטייק ומגישים מיד.