מתכון

קדירת בקר עם פטריות ובירה

כור היתוך: מנה רב תרבותית של השף אמיר קרונברג, בהשראת הסבא והסבתא השוודים והעירקים שלו

27,087 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קדירת בקר פיטריות ובירה של שף אמיר קרונברג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
קדירת בקר פיטריות ובירה של שף אמיר קרונברג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

בצלי הזה יש חיבור בין שתי התרבויות של שוודיה ועיראק. לקחתי את צלי הבשר המסורתי והוספתי לו נגיעות סקנדיביות עם חרדל, בירה ומגוון פטריות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את השמן בסיר רחב וצורבים את נתח הבשר בכל צדדיו עד השחמה.

2

מוסיפים את פטריות היער, הגזרים והבצלים ומטגנים במשך כמה דקות.

3

מוסיפים את המים, הבירה, החרדל, המלח והפלפל ומרתיחים. מקטינים את האש, מכסים ומבשלים במשך 3 שעות, עד שהבשר רך.

4

מקפיצים את פטריות האנוקי והשמפיניון במחבת.

5

פורסים הבשר ומגישים עם הפטריות מעל.