מתכון

קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים

תבשיל בהשראת התבית העיראקי — עם הרבה אורז, חלקי פנים ותיבול שמזכיר מאוד את הבהראט בזכות הקינמון, הכמון והמשיה

12,380 בשלנים התעניינו במתכון זה
קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

בדרך כלל מבשלים את האורז עד חצי הדרך לפני שממלאים; אנחנו מעדיפים לבשל אותו בישול מלא, כדי להבטיח שייצא רך. חשוב לצנן את האורז לפני המילוי כדי שלא יהפוך למחית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוף

לקדרה

אופן ההכנה

מכינים את העוף למילוי

1

מערבבים בקערה גדולה מיץ לימון, 3 כפות שמן זית, אורגנו, 1/2 כף פפריקה, מלח, 1/2 כפית כמון וכף דבש. מושחים את העוף בתערובת ומורחים חלק ממנה גם בתוך העוף. מניחים בצד בזמן שמכינים את המלית, כדי שכל הטעמים ייספגו בעוף.

מכינים את המלית

2

מבשלים אורז בסיר עם ½1 כוסות מים רותחים ומלח במשך 13 דקות עד שהוא מוכן. מצננים.

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר, סלרי, שום וחלקי פנים יחד 7-5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מצננים.

4

מערבבים את האורז עם חלקי הפנים, אגוזים, פטרוזיליה ושמיר ומתבלים במלח ופלפל שחור, 1/2 כף פפריקה, 1/2 כפית כמון, כורכום ו-2 כפות דבש. טועמים ומתקנים תיבול.

5

ממלאים את חלל העוף ידנית עד שהוא מלא לגמרי. מצליבים את הרגליים וקושרים בחוט שפגאט, כדי שהמלית לא תברח בזמן הבישול (אפשר גם לסגור את הפתח עם המלית בעזרת שני שיפודי עץ).

מרכיבים את הקדרה ומבשלים

6

מחממים סיר רחב שיוכל להכיל את העוף בשלמותו. מוסיפים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הירקות לפי הסדר: בצל, פטריות, שורש סלרי, גזר, כרישה וקישואים. מטגנים כל ירק עם מעט שמן זית 3-2 דקות עד הזהבה לפני שמוסיפים את הירק הבא.

7

מוסיפים אורז ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מניחים את העוף על האורז ויוצקים ציר או מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים שעתיים עד שהעוף מוכן. לחילופין מחממים תנור ל-180 ואופים שעתיים.