החומרים טבלת מידות ומשקלות
לארטישוק
לעגבניות
לרוטב אגוזים, אנשובי ולימון (צנצנת קטנה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים את הארטישוק
2
מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים לתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום.
3
צולים 20 דקות עד שהארטישוק מתרכך מעט. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ-5 דקות עד שהארטישוק מזהיב יפה. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפ’ ל-150 מעלות.
מכינים את העגבניות
4
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים עליו את פרוסות העגבניות בשכבה אחת. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
5
אופים 30-25 דקות עד שהעגבניות מתייבשות, מעט מתכווצות ועל קליפתן מופיעות נקודות שחומות.
מכינים את הרוטב
6
כותשים אגוזים, אנשובי ושום במכתש ועלי או קוצצים בסכין. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים מלבד השמן ומערבבים עד שהאגוזים נעטפים בתבלינים.
7
מוסיפים שמן בהדרגה ותוך כדי טריפה עד לקבלת רוטב אחיד.
מרכיבים את הסלט
8
מפזרים בצלחת הגשה גדולה עלי רוקט או ארוגולה, ארטישוקים צלויים ועגבניות צלויות. מפוררים גבינת עיזים, מטפטפים רוטב אגוזים ומגישים בטמפ’ החדר.