מתכון

קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים

המנה הזו היא משהו בין סלט לאנטיפסטי ויכולה להיות מוגשת כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית

28,814 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לארטישוק

לעגבניות

לרוטב אגוזים, אנשובי ולימון (צנצנת קטנה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את הארטישוק

2

מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים לתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום.

3

צולים 20 דקות עד שהארטישוק מתרכך מעט. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ-5 דקות עד שהארטישוק מזהיב יפה. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפ’ ל-150 מעלות.

מכינים את העגבניות

4

מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים עליו את פרוסות העגבניות בשכבה אחת. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

5

אופים 30-25 דקות עד שהעגבניות מתייבשות, מעט מתכווצות ועל קליפתן מופיעות נקודות שחומות.

מכינים את הרוטב

6

כותשים אגוזים, אנשובי ושום במכתש ועלי או קוצצים בסכין. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים מלבד השמן ומערבבים עד שהאגוזים נעטפים בתבלינים.

7

מוסיפים שמן בהדרגה ותוך כדי טריפה עד לקבלת רוטב אחיד.

מרכיבים את הסלט

8

מפזרים בצלחת הגשה גדולה עלי רוקט או ארוגולה, ארטישוקים צלויים ועגבניות צלויות. מפוררים גבינת עיזים, מטפטפים רוטב אגוזים ומגישים בטמפ’ החדר.