מתכון

קדרת כרוב סגול טבעונית

הבירה מלאת הטעמים מתבלת את הכרוב, שמתבשל בנוזלים של עצמו וסופג את טעמיה. לבסוף מתקבל כרוב רך מאוד ומלא טעם

12,593 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים בנדיבות את דופנות הקדרה בשמן זית.

2

פורסים את הכרוב לפלחים שמנמנים ומסדרים בקדרה. מפזרים מעל תבלינים ואת שארית שמן הזית. מוזגים את הבירה, אוטמים בנייר אפייה וסוגרים את המכסה. אופים כשעתיים.

3

מניחים פלח כרוב בצלחת הגשה, מזלפים מעל מעט יוגורט ומפזרים אגוזי לוז.