מתכון

קדרת מולים בכרוב ובירה

הכרוב אוהב מתיקות של דבש וגם טעמים מעושנים של יין ובירה, ולכן שידכנו אותו לקדרת מולים עם בירה דבשית

2,627 בשלנים התעניינו במתכון זה
קדרת מולים בכרוב ובירה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת מולים בכרוב ובירה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

חשוב לשטוף היטב את המולים מחול ולכלוכים אחרים ולוודא שהצדפות סגורות ולא שבורות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל כרוב

לקדרה

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל

1

מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים תבלינים יבשים, תימין ושום ומטגנים עוד כ-2 דקות עד שעולה ניחוח. מוסיפים כרוב ומאדים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא מאבד כמחצית מנפחו.

2

מוסיפים עגבניות, פפריקה מעושנת ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית לאידוי מלא של הנוזלים. מערבבים מדי פעם.

3

מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר .

מכינים את המולים

4

מניחים מולים ושום בסיר קר, מוסיפים גהי או חמאה ומערבבים כך שהגהי תתפזר בין המולים. מכסים את הסיר ומחממים על להבה גבוהה 4 דקות עד שהמולים נפתחים. את הצדפות שלא נפתחו זורקים.

5

מוסיפים גזר, 5 כפות מתבשיל הכרוב, בירה וציר ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי על להבה גבוהה לספיגת טעמים. דקה לפני תום הבישול מוסיפים חמאה קרה ומערבבים עד להמסה.

6

מפזרים פטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים היטב ומגישים מייד.