חשוב לשטוף היטב את המולים מחול ולכלוכים אחרים ולוודא שהצדפות סגורות ולא שבורות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתבשיל כרוב
לקדרה
אופן ההכנה
מכינים את התבשיל
1
מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים תבלינים יבשים, תימין ושום ומטגנים עוד כ-2 דקות עד שעולה ניחוח. מוסיפים כרוב ומאדים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא מאבד כמחצית מנפחו.
2
מוסיפים עגבניות, פפריקה מעושנת ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית לאידוי מלא של הנוזלים. מערבבים מדי פעם.
3
מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר .
מכינים את המולים
4
מניחים מולים ושום בסיר קר, מוסיפים גהי או חמאה ומערבבים כך שהגהי תתפזר בין המולים. מכסים את הסיר ומחממים על להבה גבוהה 4 דקות עד שהמולים נפתחים. את הצדפות שלא נפתחו זורקים.
5
מוסיפים גזר, 5 כפות מתבשיל הכרוב, בירה וציר ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי על להבה גבוהה לספיגת טעמים. דקה לפני תום הבישול מוסיפים חמאה קרה ומערבבים עד להמסה.
6
מפזרים פטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים היטב ומגישים מייד.