מתכון

קדרת עוף בערמונים וירקות שורש

הקדרה הזו עוברת בישול, במהלכו העוף סופג את היין והסילאן, ולאחר מכן אפייה, שמייצבת ומעניקה למנה מעטה מזוגג

46,792 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קדרת עוף בערמונים וירקות שורש. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קדרת עוף בערמונים וירקות שורש. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

חשוב להשתמש בסיר בעל ידיות מתכת שמתאים לתנור, או בקדרה שתתאים לכיריים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים בשמן זית בסיר גדול שמתאים לתנור עד הזהבה. מעבירים לצלחת. מוסיפים לסיר גזר, שאלוט, שום, סלרי ותימין ומטגנים עד שמזהיב קלות, תוך כדי קרצוף תחתית הסיר בעזרת כף עץ.

2

מוסיפים את העוף, יין אדום וסילאן ומבשלים 45 דקות בבעבוע עדין.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מוסיפים ערמונים לסיר, מעבירים לתנור ואופים 35 דקות.