כאן הסלרי בתפקיד כפול – גם כחלק מנותני הטעם לתבשיל וגם כתוספת שמגישים לצד העוף.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב (עדיף כזה שיכול להיכנס בהמשך לתנור) ומוסיפים שמן זית.
2
מקמחים שוקי עוף ומזהיבים אותן 3-2 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
3
מוסיפים לסיר בצל, סלרי, גזר, עלי דפנה ותימין, מתבלים ומאדים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
4
מחזירים את שוקי העוף, יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות כדי שהתבשיל יצבור תאוצה.
5
מעבירים לתנור ללא מכסה ואופים 40 דקות או עד שהשוקיים אפויות וזהובות. לחילופין אפשר להמשיך לבשל על להבה נמוכה.