מתכון

קדרת עוף ושורשים ביין לבן

סלרי ועוף הם שילוב טעמים מנצח בכל קומבינציה: בסלטים, תבשילים ומרקים

35,027 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קדרת עוף ושורשים ביין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קדרת עוף ושורשים ביין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

כאן הסלרי בתפקיד כפול – גם כחלק מנותני הטעם לתבשיל וגם כתוספת שמגישים לצד העוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב (עדיף כזה שיכול להיכנס בהמשך לתנור) ומוסיפים שמן זית.

2

מקמחים שוקי עוף ומזהיבים אותן 3-2 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

3

מוסיפים לסיר בצל, סלרי, גזר, עלי דפנה ותימין, מתבלים ומאדים 5 דקות תוך כדי ערבוב.

4

מחזירים את שוקי העוף, יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות כדי שהתבשיל יצבור תאוצה.

5

מעבירים לתנור ללא מכסה ואופים 40 דקות או עד שהשוקיים אפויות וזהובות. לחילופין אפשר להמשיך לבשל על להבה נמוכה.