מתכון

קובה-נייה דגים, עלי מיורן וצנוברים

אין כמו קובה נייה מדג ים טרי-טרי שנקצצה בסכין ונכתשה במכתש ועלי

4,204 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
קובה-נייה דגים, עלי מיורן וצנוברים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
קובה-נייה דגים, עלי מיורן וצנוברים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

באחד הביקורים האחרונים שלי בשוק עכו עצרתי כמנהגי לשתות קפה קטן במחסן חנות הדגים של אבו סאלח (שבה קמרונות אבן יוצרים תקרה מטורפת המספקת תפאורה מושלמת). כשעמדתי לעזוב אבו סאלח עצר אותי: "חכה קצת, יש לי פה לברק שקפץ מהים לסירה. תראה מה שאני אעשה איתו." אמר ועשה: הוא פילט את הדג בגסות של דייגים, פשט את עורו, קיצץ בסכין ועשה ממנו קובה-נייה עם עגבניות ובורגול. טעים כל כך! ברבות הימים עשיתי נסיונות אינסוף והכנתי שלל וריאציות על המקור הנהדר הזה. זו המוצלחת ביניהן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

חוצים עגבניות וסוחטים בידיים את המיץ והגרעינים לקערית קטנה.

2

קוצצים את הדג בסכין חדה לקוביות בגודל כ- 1/2 ס"מ ואח"כ מעבירים למכתש גדול מאבן וכותשים מעט עם העלי (אם אין מכתש ועלי, קוצצים מעט דק יותר ומעסים את הבשר הקצוץ במשך כמה דקות בעזרת הידיים).

3

מעבירים את הדג לקערה, מוסיפים צנוברים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, המיץ וזרעי העגבניות שסחטנו, מלח, פלפל לבן ועלי מיורן. לשים מעט כדי לאחד את המסה ומגישים מייד עם מעט שמן זית וזילופים של יוגורט.