החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לקובה
אופן ההכנה
1
ממלאים סיר גדול במים, ממליחים, מרתיחים ומבשלים את החציל והפלפלים במשך 5־10 דקות עד שהם רכים. מסננים ומעבירים לקערה (שומרים מעט מהמים בצד). מוסיפים שום, נענע וסומאק ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון ומעט ממי הבישול ומערבבים עד לקבלת רוטב. מתקנים תיבול. אם רוצים גרסה חריפה מוסיפים פלפל ירוק חריף.
מכינים את הקובה
2
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים עדשים ומים לכיסוי ועוד 2 ס"מ, מרתיחים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־30 דקות עד שהעדשים רכות ורוב המים נספגו. מסירים מהאש ומוסיפים בורגול דק (אין צורך להשרות).
3
מערבבים היטב, מכסים ומשהים כרבע שעה עד לקבלת תערובת יציבה.
4
מעבירים את התערובת לקערה, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים. תערובת הבצק אמורה להיות גמישה - לא יבשה מדי ולא רטובה. אם היא יבשה מוסיפים מעט מים. אם היא רטובה מוסיפים חופן בורגול, מערבבים ולשים עד שעודפי הנוזלים נספגים בבורגול. מוסיפים כ־2/3 מכמות הבצל הירוק והפטרוזיליה ולשים לתוך תערובת הבצק.
5
קורצים מהתערובת עיגולים בקוטר 4 ס"מ בידיים משומנות במעט שמן זית. יוצרים מכל עיגול קציצה מוארכת ומניחים בצלחת הגשה גדולה. את הרוטב מניחים בקערה במרכז צלחת ההגשה או יוצקים מעל הקובות. מפזרים מעל את שאר הפטרוזיליה והבצל הירוק הקצוצים.