גרסה קלילה לקובנייה (קובה מבשר נא) מהמטבח הערבי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
משרים בורגול במים רותחים כשעה עד ריכוך.
2
ממסים את שומן הטלה במחבת על אש קטנה. מסירים מהאש ומסננים (במהלך ההמסה יווצרו משקעים שחומים ופריכים. תטעמו - אם טעים אפשר לפורר מעל המנה).
3
קוצצים את השייטל דק מאוד ומערבבים עם בורגול, אריסה, פטרוזיליה, בצל ופיסטוקים. מוסיפים 2־3 כפות משומן הטלה המומס, מתבלים במלח ופלפל ולשים היטב לאיחוד. מתקנים תיבול.
4
יוצרים מהתערובת קציצות מוארכות ומגישים בעלי חסה.