מתכון

קוט דה בף צלוי לשלמות

הנוכחות של העצם מוסיפה המון טעם ותורמת גם למרקם רך יותר כיוון שרקמו החיבור שמחברות אותה לנתח מפרישות ג'לטין

3,890 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קוט דה בף צלוי לשלמות של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה
קוט דה בף צלוי לשלמות של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה

הקוט דה בף הוא אחד משמונה הצלעות שיושבות בין הסינטה לצוואר. בשלנים ביתיים בדרך כלל עומדים מול נתחים בגודל שלו
מבועתים, אבל אין סיבה. ההכנה פשוטה בדיוק כמו של כל סטייק אחר ודווקא הצלייה בנתח גדול חוסכת זמן – צולים אותו ויושבים לאכול בלי לעמוד מעל הגריל או המחבת ולצלות סטייקים אישיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה.

2

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3

מלהיטים מחבת כבדה שמתאימה לתנור וממיסים חמאה. מוסיפים עלי מרווה וצורבים את הנתח 4 דקות מכל צד. מדי פעם יוצקים את החמאה החמה על הנתח.

4

מעבירים את המחבת לתנור וצולים 8 דקות למידת עשייה מדיום. נותנים לנתח לנוח 4-3 דקות לפני הפריסה.

5

מנתקים את הנתח מהעצם בעזרת סכין דקה וארוכה (הוא מתנתק בקלות) ופורסים אותו לרוחבו לפרוסות דקות. מפזרים מלח ופלפל ומגישים.