מתכון

קולאג' פלאחים

נוף עתאמנה אסמעיל מגישה מתכון לממתק ערבי שטעים להכין בבית

1,002 בשלנים התעניינו במתכון זה
קולאג' פלאחים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
קולאג' פלאחים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לסירופ סוכר

אופן ההכנה

1

שמים בקערה קמח, מלח, שמרים וסוכר, מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך אך לא דביק. מחלקים את הבצק ל־4־5 כדורים, טובלים בשמן ומניחים במגש משומן. מכסים את הכדורים ומתפיחים כחצי שעה.

2

פותחים כל כדור בצק בידיים לעלה דק ככל האפשר. רצוי לשמן כל הזמן את הבצק כדי שיתרחב עד לקוטר של כ־40 ס"מ (העלה הופך לדק מאוד כבצק פילו). מורחים את עיגול הבצק בחמאה רכה ובעוד קצת שמן ומפדרים אותו בשכבה דקה של קמח. מקפלים את הבצק לחצי עיגול ומורחים שוב בחמאה מומסת ובשמן ומפדרים בקמח. מקפלים את החלק העליון של חצי העיגול לכיוון הצד הישר כך שנוצר מלבן, מורחים שוב בחמאה ובשמן ומפדרים בקמח. מקפלים קצה אחד לכיוון המרכז, מורחים בחמאה ובשמן ומפדרים בקמח, ואת הקצה השני של המלבן מקפלים מעליו כך שנוצר ריבוע. שמים את ריבועי הבצק במגש ונותנים להם לנוח כחצי שעה לפחות. מניחים כל ריבוע בצק על המגש המשומן ובעזרת כפות הידיים לוחצים עליו עד שהוא נפתח שוב לעלה דק בעובי 2 מ"מ. מניחים את העלה במגש בקוטר כ־40 ס"מ, פותחים עוד עלה ומניחים אותו מעליו.

3

מכינים סירופ סוכר: מרתיחים סוכר ומים בקלחת, נותנים לסירופ לבעבע כדקה, מסירים מהאש, מערבבים ומצננים.

4

מחממים תנור ל־250 מעלות. מערבבים את אגוזי הפקאן עם סוכר וקינמון ומפזרים על הבצק (או ג'יבנה או להכין חצי מגש אגוזים וחצי ג'יבנה). פותחים את שני הריבועים הנותרים לעלים ומכסים איתם את המילוי. חותכים לריבועים ואופים עד שהקולאג' מזהיב. מוציאים מהתנור, משקים את המאפה בסירופ סוכר ונותנים לו להיספג כ־20 דקות.