החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־220 מעלות.
2
מעסים את הקולרבי בשמן זית ומלח ים ומעמידים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כחצי שעה עד שהקולרבי רכים אך לא מתפרקים.
3
מצננים מעט.
4
מרוקנים בכפית את תוכן הקולרבי וקוצצים אותו גס.
5
מלהיטים מחבת רחבה או ווק, יוצקים שמן זית ומטגנים את השום ותוכן הקולרבי עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את העלים הירוקים ומקפיצים 2־3 דקות עד שהם מתרככים מעט.
6
מוסיפים שמיר, פלפל, מיץ וקליפת לימון, ממרח לימון כבוש וצנוברים. מערבבים ומקפיצים כ־2 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
7
ממלאים את הקולרבי הצלוי בתערובת העלים, מפזרים מעל מעט קליפת לימון מגוררת ומגישים.