מתכון

קולרבי ותפוחי אדמה צלויים בסיידר

הנה הזדמנות לקחת את הפחמימה האהובה על כולם למחוזות מפתיעים

6,817 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קולרבי ותפוחי אדמה צלויים בסיידר של רותם ניר. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: רותם ניר
קולרבי ותפוחי אדמה צלויים בסיידר של רותם ניר. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: רותם ניר

צולים פלחי תפוחי אדמה וקולרבי ולפני ההגשה עוטפים אותם ברוטב סיידר מתקתק עם המון שום, דבש ואורגנו. אם נשאר לכם מהרוטב הטעים הזה, אפשר להשתמש בו כמרינדה ותיבול לנתחי עוף או פרגית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים קולרבי ותפוחי אדמה בקערה גדולה עם שמן, מלח ופלפל. מעבירים לתבנית.

3

אופים כ-40 דקות עד שהירקות שזופים מאוד. מערבבים פעם אחת במהלך האפייה.

מכינים את הרוטב

4

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצלים כדקה עד שהם מתרככים. מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח.

5

מוסיפים את יתר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהרוטב מסמיך.

6

סמוך להגשה מערבבים את הירקות הצלויים עם הרוטב ומגישים.