החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לרוטב משמשים צלויים
להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים קונכיות פסטה למשך דקה פחות מהוראות היצרן ומסננים.
מכינים את המלית:
2
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה.
מכינים רוטב משמשים:
3
מניחים משמשים, חמאה וסוכר בסיר קטן ומבשלים 7-5 דקות עד שהמשמשים רכים ושוחים ברוטב סמיך (שנוצר מהנוזלים שהמשמשים הגירו במהלך הבישול).
מרכיבים ואופים:
4
מחממים תנור ל-180 מעלות. מושחים תחתית של תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ בריבת משמשים. ממלאים את קונכיות הפסטה במלית ומניחים בתבנית בצפיפות. מפזרים מעט שקדים מעל כל קונכייה ויוצקים את רוטב המשמשים בין ומעל הקונכיות.
5
מעבירים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות. משנים למצב גריל ואופים 10 דקות נוספות או עד שקצות הפסטה משחימים והמשמשים נצרבים. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם.