מתכון

קונכיות פסטה ממולאות ריקוטה ומשמשים צלויים

מאפה פסטה מתוק ומפתיע: הפסטה מתקרמלת, הפירות מתרככים והופכים לסירופ והריקוטה מוסיפה מרקם קרמי ואוורירי

18,508 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2020
קונכיות פסטה ממולאות בגבינה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
קונכיות פסטה ממולאות בגבינה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב משמשים צלויים

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים קונכיות פסטה למשך דקה פחות מהוראות היצרן ומסננים.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה.

מכינים רוטב משמשים:

3

מניחים משמשים, חמאה וסוכר בסיר קטן ומבשלים 7-5 דקות עד שהמשמשים רכים ושוחים ברוטב סמיך (שנוצר מהנוזלים שהמשמשים הגירו במהלך הבישול).

מרכיבים ואופים:

4

מחממים תנור ל-180 מעלות. מושחים תחתית של תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ בריבת משמשים. ממלאים את קונכיות הפסטה במלית ומניחים בתבנית בצפיפות. מפזרים מעט שקדים מעל כל קונכייה ויוצקים את רוטב המשמשים בין ומעל הקונכיות.

5

מעבירים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות. משנים למצב גריל ואופים 10 דקות נוספות או עד שקצות הפסטה משחימים והמשמשים נצרבים. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם.

ריבת משמשים מהירה