מתכון

קונסומה מנגו, תפוזים ונענע – מתכון בסיסי

התפוזים מפצים על כמות הנוזלים הקטנה יחסית במנגו ומאזנים את המתיקות שלו

1,552 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
קונסומה מנגו, תפוזים ונענע - מתכון בסיסי של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
קונסומה מנגו, תפוזים ונענע - מתכון בסיסי של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

אל תפחיתו מכמות הנענע – טעמה מתעדן בזמן הבישול הממושך והיא מוסיפה לקונסומה עוד רובד של קרירות. באותה שיטה אפשר להכין קונסומה משילובי פירות אחרים לפי טעמכם.

באותה שיטה מכינים
קונסומה מלון, לימון ולואיזה: מחליפים את הפירות שבמתכון הבסיסי ב- 2 ק"ג קוביות מלון (מכ- 2 מלונים), 100 מ"ל ( 1/3 כוס + כף) מיץ לימון ו- 5 עלי לואיזה.
קונסומה אננס וסלק: מחליפים את הפירות שבמתכון הבסיסי ב- 2½ ק"ג קוביות אננס (מכ- 3 פירות), קוביות של 2 סלקים קטנים, 100 גרם ( 1/2 כוס פחות כף) סוכר ו- 30 גרם ( 2 כפות) מיץ לימון.

10 מנות בנפח 120 מ"ל ( 1/2 כוס)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים מנגו בקערת נירוסטה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.

2

מחממים מעט מים בסיר.

3

מוציאים את הקערה מהמקפיא ומוסיפים סוכר, מיץ תפוזים ונענע. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים על הסיר. מבשלים כ- 4 שעות על להבה נמוכה.

4

מסירים את הניילון מהקערה ומסננים את הקונסומה. מקררים ומגישים.