דלעת מביאה מתיקות, התה – מרירות עדינה. ליקר אפרסק מוסיף פירותיות וויסקי “בואמור” טעם ימי מעושן – קוקטייל להתכרבל איתו בשניים מול האח או הרדיאטור בערב חורפי גשום. להצלחת המתכון משתמשים בדלעת אקזוטית — קטנה, ריחנית ובשרנית — הנמכרת בשוקי איכרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-250 מעלות. צולים דלעת כשעה עד שהיא מתרככת והקליפה מעט משחירה. מצננים.
2
קולפים את הדלעת וטוחנים עם סוכר ומים למחית חלקה.
3
ממלאים שייקר בקרח עד 3/4 גובהו. מוסיפים כ-40 מ”ל מהמחית (את היתר שומרים עד יומיים במקרר לקוקטיילים נוספים) ואת שאר המרכיבים ומנערים היטב.
4
ממלאים כוס עד 1/2 גובהה בקרח כתוש (לא חובה) ומסננים את הקוקטייל לתוכה.
5
מפזרים מעל גרעיני דלעת ומגישים.