מתכון

קוקטייל דלעת מתוקה, וויסקי ותה בניחוח וניל

קוקטייל להתכרבל איתו בשניים מול האח או הרדיאטור בערב חורפי גשום

4,564 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

דלעת מביאה מתיקות, התה – מרירות עדינה. ליקר אפרסק מוסיף פירותיות וויסקי “בואמור” טעם ימי מעושן – קוקטייל להתכרבל איתו בשניים מול האח או הרדיאטור בערב חורפי גשום. להצלחת המתכון משתמשים בדלעת אקזוטית — קטנה, ריחנית ובשרנית — הנמכרת בשוקי איכרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות. צולים דלעת כשעה עד שהיא מתרככת והקליפה מעט משחירה. מצננים.

2

קולפים את הדלעת וטוחנים עם סוכר ומים למחית חלקה.

3

ממלאים שייקר בקרח עד 3/4 גובהו. מוסיפים כ-40 מ”ל מהמחית (את היתר שומרים עד יומיים במקרר לקוקטיילים נוספים) ואת שאר המרכיבים ומנערים היטב.

4

ממלאים כוס עד 1/2 גובהה בקרח כתוש (לא חובה) ומסננים את הקוקטייל לתוכה.

5

מפזרים מעל גרעיני דלעת ומגישים.

כך מכינים סירופ וניל: מכינים סירופ סוכר ביחס של ½1:1 לטובות הסוכר. מבשלים 5-4 דקות רק עד שהסוכר נמס לתוך המים. מייד כשמסירים מהכיריים מוסיפים תוכן של מקל וניל ביחס של 1/2 מקל לכל 250 מ”ל סירופ ומעבירים לצנצנת אטומה. הסירופ יישמר חצי שנה ויותר.