מתכון

קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו

מכינים לפתן משמש מתובל ושומרים במקרר. כשמארחים, מוזגים מהלפתן הצונן לכוסות שמפניה ומכסים בהרבה יין לבן מבעבע

יוני 2019
קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע
קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקוקטייל

אופן ההכנה

ללפתן

1

מרתיחים בסיר את כל החומרים למעט המשמשים הטריים ומבשלים ללא מכסה בבעבוע עדין כ-20 דקות.

2

מוסיפים את המשמשים ומבשלים 20 דקות נוספות.

3

מסננים ונפטרים מהנענע והתבלינים.

4

מצננים ומעבירים למקרר לכמה שעות.

להגשה

5

יוצקים לפתן עד גובה כרבע הכוס ומכסים בפרוסקו.