מכינים כמות גדולה ואוכלים גם בערב החג וגם בחול המועד; הקורנביף מעולה עם איולי ביתי או מיונז איכותי על מצה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לנוזל הכבישה
לבישול
לסלט
לוויניגרט
אופן ההכנה
כובשים את הבשר
1
מביאים את כל חומרי נוזל הכבישה לרתיחה בסיר גדול, מצננים, מעבירים לכלי רחב מאוד ומוסיפים את הבשר. מוודאים שכל נתח הבשר מכוסה במים, ואם יש צורך מניחים מעליו משקולת (למשל, בקבוק גדול מלא במים). מכסים את הכלי במכסה או ניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־5 ימים.
מבשלים את הבשר
2
לאחר 5 ימים, מוציאים את הבשר מנוזלי הכבישה, שוטפים אותו היטב ומעבירים לסיר גבוה ורחב. מוסיפים את כל חומרי הבישול ומבשלים 3 שעות (ללא כיסוי) מעל להבה בינונית וברתיחה עדינה (אם המים מתחילים לבעבע, מנמיכים את הלהבה).
3
מוציאים את הנתח מהסיר, מצננים, מעבירים למקרר לשעה עד לילה להתייצבות.
פורסים את הקורנביף ומכינים סלט וויניגרט
4
לפני ההגשה, מוציאים את הנתח מהמקרר ופורסים דק. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומנערים את כל חומרי הוויניגרט בצנצנת לרוטב אחיד.
5
יוצקים מעט מהוויניגרט מעל הסלט ומערבבים. מסדרים את פרוסות הקורנביף בצלחת הגשה רחבה, מניחים במרכז הצלחת את הסלט ויוצקים מעליו מעט מהוויניגרט. מגישים לצד חרדל