מתכון

קורנביף חזה בקר

מתכון להכנת קורנביף ביתי, למקרה שמתחשק לכם באמת להשקיע בכריך שלכם

11,340 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קורנביף חזה בקר של שף אלעד לוי ושף נדב נצר. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק
קורנביף חזה בקר של שף אלעד לוי ושף נדב נצר. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה

לבישול

אופן ההכנה

1

מרתיחים את מרכיבי המשרה ומקררים.

2

יוצקים את המשרה על נתח הבשר בכלי ומשרים במשך 5 ימים, עדיף בוואקום. אם אין מכשיר וואקום יש לעטוף היטב את הכלי בניילון נצמד ולהפוך את נתח הבשר כל יומיים.

3

מוציאים את הבשר מהמשרה, שוטפים ומרתיחים בסיר עם 2 ליטרים מים במשך 30 דקות. מוציאים מהסיר, מחליפים את המים ומוסיפים את מרכיבי הבישול.

4

מניחים את הנתח בסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות, או לחלופין עוטפים את הסיר ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל־120 מעלות במשך 3 שעות.

5

מומלץ להגיש את הקורנביף בכריך עם איולי חרדל: מערבבים היטב 5 כפות מיונז, 1 כף חרדל דיג'ון גרגירים, 1 כפית שום כתוש, 1 כף מיץ לימון, 1/2 כפית פלפל שחור ו-3/4 כפית מלח עד קבלת מרקם אחיד.