מתכון

קטאייף גבינה עם גרניטת הדרים

לקחתי את הקטאייף המסורתי למקום קצת יותר עדכני ומתוחכם עם גרניטת ההדרים שמאזנת את המתיקות החזקה

1,994 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
קטאייף גבינה עם גרניטת הדרים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
קטאייף גבינה עם גרניטת הדרים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

לסירופ סוכר

למלית

לאפיית הקטאייף

להגשה

לגרניטת הדרים (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים את הבלילה

1

מערבבים את מרכיבי הבלילה עד לקבלת מרקם נוזלי ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

מכינים סירופ סוכר

2

מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר ומערבבים היטב עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים.

3

מעבירים את הבלילה לבקבוק רטבים (סקוויזר) או שעובדים עם מצקת. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית 3־4 דקות ומטפטפים כמה טיפות שמן. יוצקים את הבצק למחבת בצורת עיגולים בקוטר של כ־10 ס"מ. מטגנים כמה דקות עד שמתחילות להופיע בועות והבצק נותר לח ולא מתייבש. לא הופכים אלא מוציאים ישר לצלחת.

4

מניחים במרכז כל קטאייף כפית גבינה, מקפלים לצורת חצי סהר ומהדקים את הקצוות היטב. מעבירים את הכיסנים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5

מחממים תנור ל־200 מעלות. ממיסים במחבת 100 גרם חמאה ומברישים בה את הקאטייף. אופים כ־10 דקות עד שהקטאייף משחימים ופריכים.

מכינים גרניטת הדרים

6

טוחנים את מרכיבי הגרניטה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים למקפיא לכשעתיים עד שהתערובת מתחילה לקפוא אך לא נהיית גוש קרח. מגרדים את הגרניטה הקפואה בכף לקבלת מעין ברק הדרים.

7

מוזגים על הקטאייף סירופ סוכר. מגישים עם אגוזי מלך ופיסטוקים, ואם רוצים מפדרים באבקת סוכר ומגישים לצד גרניטת הדרים.