מתכון

קיגל מתוק

קיגל מתוק עם חמוציות שאינו דומה לגרסה הירושלמית החריפה והמתובלת. הוא יעניק טוויסט בלתי נשכח לתפריט החג

17,741 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קיגל של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
קיגל של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

המתכון הזה הוא בהשראת הספר "שמאלץ" של השף הפולני וחוקר האוכל שמיל הולנד. הגדלתי קצת את הכמויות והחלפתי את הצימוקים בחמוציות. הקיגל הזה הוא מתוק ואינו דומה לקיגל הירושלמי המתובל. אפשר לאכול אותו חם בארוחת החג, לצד מנות הבשר, או ביום שאחרי החג, כשהוא קר. בכל מקרה הוא טעים מאוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מקציפים חלבונים עם 2 כפות סוכר.

2

מערבבים בקערה אטריות עם קינמון, חלמונים, ריבה, חמוציות ויתרת הסוכר. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת האטריות.

3

משמנים תבנית אינגליש קייק (או תבנית מלבנית) ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כחצי שעה עד שהקיגל שחום והאטריות פריכות (אם אינן פריכות ממשיכים לאפות עוד 10־20 דקות).