מתכון

קיילסלואו

שי לי ליפא מחליפה את הכרוב המסורתי בסלט הקולסלואו עם הקייל הטרנדי

7,722 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
קייל. צילום: shutterstock
קייל. צילום: shutterstock

האקס פקטור החדש בזירה הקולינרית הוא הקייל – כרוב עלעלי עשיר בערכים תזונתיים ובעל טעם מריר-מתקתק ורענן. נהוג לבשל או לחלוט אותו מעט לפני האכילה, אבל אם הוא טרי מאוד (כמו במנה שלפניכם) אפשר גם לאכול אותו חי. אני משלבת אותו בסלט קולסלואו במקום הכרוב הרגיל. את הרוטב המסורתי הפכתי לקליל יותר – על בסיס שמנת חמוצה עם ממש מעט מיונז.

גיוון: מחליפים את השמנת החמוצה ביוגורט 3% שומן (ואז מפחיתים כף מיץ לימון מהרוטב, כי היוגורט כבר חמצמץ).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומשהים כ- 10 דקות למיזוג טעמים.

מכינים את הסלט

2

מערבבים את הירקות עם הרוטב בקערה גדולה. טועמים ומתקנים תיבול. אם קשה לכם עם ירקות חיים, נותנים לקייל לשהות ולהתרכך ברוטב כ- 15 דקות לפני ההגשה.