מתכון

קימצ'י: כרוב מותסס קוריאני

ההתססה של קימצ'י קוריאני קלאסי יכולה לקחת חודשים ארוכים. רינת צדוק מגישה גרסה קצרה וקלילה יותר

14,430 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
כרוב מותסס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
כרוב מותסס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשלב ראשון

לשלב שני

אופן ההכנה

לשלב הראשון

1

מנקים את הכרוב, מפרקים לעלים וחותכים כל עלה ל־4.

2

ממיסים את המלח במים תוך כדי ערבוב ומשרים את עלי הכרוב בתמיסה למשך יממה. מסננים (שומרים את הנוזלים) ומעבירים לקערה.

לשלב השני

3

מערבבים את מרכיבי השלב בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. מפזרים את התערובת על הכרוב ומעסים בידיים (רצוי עם כפפות). מעבירים את הכרוב לצנצנת, יוצקים את הנוזלים, מניחים משקולת (כמו חתיכות ירק או שקית אטומה עם מים) על הכרוב ואוטמים. ההתססה עורכת כשבוע. כל יום פותחים את המכסה לשחרור הגז. לאחר שבוע מעבירים למקרר.