החומרים טבלת מידות ומשקלות
קרם גבינה:
פירורים:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.
2
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה לקבלת מרקם אחיד.
מרכיבים את המנה:
3
מניחים בבסיס כל כוס 3-2 כפיות מהעוגיות הטחונות ועליהן כף-שתיים מקרם הגבינה. ממשיכים לבנות שכבות של עוגיות ופירורים עד הגובה הרצוי.
4
מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ומגישים.
למראה מדויק יותר: מעבירים את קרם הגבינה לשקית זילוף ומזלפים שכבות.
מכינים קינוח גבינה ודובדבנים: מוותרים על פירורי העוגיות ומשרים 250 גרם דובדבנים טריים מגולענים ב-2 כפות ליקר דובדבנים או ברנדי למשך לילה שלם בקירור. מניחים לסירוגין שכבות של דובדבנים בסירופ (2-3 כפיות) ושכבות של קרם הגבינה.