מתכון

קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן

ההשראה היא עוגת גבינה פירורים נוסטלגית, אבל כאן הפכנו אותה לקינוח אישי שמכינים בקלי קלות

14,990 בשלנים התעניינו במתכון זה
קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬
קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬

החומרים טבלת מידות ומשקלות

קרם גבינה:

פירורים:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.

2

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה לקבלת מרקם אחיד.

מרכיבים את המנה:

3

מניחים בבסיס כל כוס 3-2 כפיות מהעוגיות הטחונות ועליהן כף-שתיים מקרם הגבינה. ממשיכים לבנות שכבות של עוגיות ופירורים עד הגובה הרצוי.

4

מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ומגישים.

למראה מדויק יותר: מעבירים את קרם הגבינה לשקית זילוף ומזלפים שכבות.

מכינים קינוח גבינה ודובדבנים: מוותרים על פירורי העוגיות ומשרים 250 גרם דובדבנים טריים מגולענים ב-2 כפות ליקר דובדבנים או ברנדי למשך לילה שלם בקירור. מניחים לסירוגין שכבות של דובדבנים בסירופ (2-3 כפיות) ושכבות של קרם הגבינה.