מתכון

קינוח מוס שוקולד השחר ובצק עוגיות

קינוח שכבות קל ומרשים, שאפשר להגיש בכוסות אישיות או למרכז השולחן בכלי גדול או אפילו בצנצנת גדולה

6,012 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קינוח מוס שוקולד השחר ובצק עוגיות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קינוח מוס שוקולד השחר ובצק עוגיות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שוקולד השחר המוכר של ימי ילדותנו עבר שדרוג, אגוזים הוספו לו (15% אגוזי לוז, יותר מכל המתחרים) והא בסיס נהדר לעוגות וקינוחים. הנה אחד: קינוח מוס שוקולד השחר ובצק עוגיות.

קינוח שכבות קל ומרשים, שאפשר להגיש בכוסות אישיות או למרכז השולחן בכלי גדול (אפשר אפילו בצנצנת גדולה). הבסיס הוא בצק קרם עוגיות (שאינו עובר אפייה) – להיט בקונדיטוריה העכשווית. מרקמו וטעמו משתלבים נפלא עם מוס שוקולד השחר. קצפת מלמעלה, והתענוג מושלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק עוגיות:

למוס שוקולד השחר:

לקצפת:

אופן ההכנה

מכינים בצק עוגיות:

1

מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף בלי צנתר.

מכינים מוס שוקולד:

2

מקציפים מסקרפונה עם מיכל שמנת מתוקה לקרם יציב. מקפלים פנימה ממרח שוקולד ומעבירים לשקית זילוף שנייה.

מכינים קצפת:

3

מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה.

מרכיבים את המנה:

4

מזלפים לכלי הגשה או אישי שכבה של בצק עוגיות ועליו שכבה של מוס. משלימים עם תלולית של קצפת. מקררים כשעה ומגישים.