מתכון

קיצ'רי אורז עגול

קיצ'רי- תבשיל אורז ועדשים כתומות, כאן מכינים אותו עם אורז ארבוריו, הנותן לתבשיל מרקם קטיפתי

17,364 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קיצ'רי אורז עגול. צילום: shuttrerstock
קיצ'רי אורז עגול. צילום: shuttrerstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים אורז במסננת ושוטפים במשך כמה דקות. מעבירים לקערה, ממלאים מים עד לגובה של כ- 3 ס"מ מעל האורז ומשרים במשך 30 דקות. מסננים.

2

מניחים עדשים בקערה, ממלאים במים ומשפשפים מעט בין הידיים. מסננים.

3

מניחים אורז בסיר בינוני, מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך 10 דקות.

4

מוסיפים לסיר עדשים, חמאה ו- 1/2 1 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים כורכום, ממליחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות עד שהאורז והעדשים רכים. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה כ- 10 דקות.

5

בזמן שהאורז מתבשל מטגנים שום בשמן זית כ- 20 שניות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב. מוסיפים כמון, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש. מוסיפים את התערובת לאורז, מערבבים ומגישים עם אחת התוספות. שומרים במקרר עד 4 ימים.