החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מניחים אורז במסננת ושוטפים במשך כמה דקות. מעבירים לקערה, ממלאים מים עד לגובה של כ- 3 ס"מ מעל האורז ומשרים במשך 30 דקות. מסננים.
2
מניחים עדשים בקערה, ממלאים במים ומשפשפים מעט בין הידיים. מסננים.
3
מניחים אורז בסיר בינוני, מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך 10 דקות.
4
מוסיפים לסיר עדשים, חמאה ו- 1/2 1 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים כורכום, ממליחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות עד שהאורז והעדשים רכים. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה כ- 10 דקות.
5
בזמן שהאורז מתבשל מטגנים שום בשמן זית כ- 20 שניות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב. מוסיפים כמון, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש. מוסיפים את התערובת לאורז, מערבבים ומגישים עם אחת התוספות. שומרים במקרר עד 4 ימים.