מתכון

קישואים ממולאים באורז וירקות

השפית גילה אבידן, הידועה בשם גברת פלפלת, ממלאת קישואים לילדים שאוהבים אוכל ממולא בריאות

6,310 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קישואים ממולאים באורז וירקות של שפית גילה אבידן. צילום: שי ניבורג
קישואים ממולאים באורז וירקות של שפית גילה אבידן. צילום: שי ניבורג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לרוטב

אופן ההכנה

לקישואים

1

מסירים בעזרת סכין חדה את כיפות הקישואים ומניחים בצד. מוציאים את תוכן הקישואים בעזרת כפית שנועצים בקישוא ומסובבים לאט ובזהירות. על הקישואים להיות מרוקנים מתוכנם ובעלי דפנות דקות אבל מספיק בשרניות. את תוכן הקישואים קוצצים ומשתמשים להכנת מאכלים אחרים כמו למשל ביצה מקושקשת.

למילוי

2

מכניסים את כל חומרי המילוי לתוך קערה, מערבבים היטב בידיים וממלאים את הקישואים בתערובת. מסדרים מעל כל קישוא את כיפתו ומהדקים בעזרת שני קיסמי שיניים כדי שלא תיפול במהלך הבישול. מסדרים את הקישואים בתבניות החד פעמיות.

לרוטב

3

מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים, משפרים טעמים ויוצקים את הרוטב מעל הקישואים.

4

מציבים את התבניות החד פעמיות על תבנית אפייה גדולה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות.