מתכון

קישואים (קרעה) עם סלסת עשבי תיבול

קרעה היא זן של דלעת שגדל בקיץ - טעמה הוא שילוב של קישוא ודלעת. הטיגון העמוק הופך אותה לפריכה ומגרה, בדומה לצ'יפס

11,764 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קרעה עם סלסלת עשבי תיבול של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
קרעה עם סלסלת עשבי תיבול של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

אל תחששו לטגן את הקרעה בשמן עמוק – היא לא סופחת שמן כי היא עשויה ברובה מים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת עשבי תיבול

אופן ההכנה

1

מערבבים פטרוזיליה, נענע, פלפל ירוק ושום עם שמן זית ומלח עד לקבלת סלסה אחידה.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את יחידות הקרעה בשלמותן עד שהן משחימות (כרבע שעה לפחות).

3

חוצים כל קרעה לאורכה, מניחים בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הסלסה, מזלפים שמן זית ומפזרים צנוברים.