מתכון

קישואי קיץ עם בורגול

חפשו בשווקים את הקישואים הקטנטנים הטריים, המוצקים והמבריקים - הם מתאימים במיוחד למתכון הזה

8,430 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קישואי קיץ עם בורגול של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
קישואי קיץ עם בורגול של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

נכון שיש קישואים כל השנה, אבל כעת ניתן למצוא בשווקים או אצל המגדלים את הקישואים הקטנטנים הטריים, המוצקים והמבריקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישואים

לבורגול

לרוטב

אופן ההכנה

1

מרתיחים את המים והמלח בסיר. מכינים קערה עם מים וקרח. מניחים את הקישואים בסיר ומבשלים במשך 7 דקות על אש גבוהה. מעבירים את הקישואים למי הקרח, מסננים ומצננים. מוציאים את גרעיני הקישואים בעזרת כפית קטנה כך שתיווצר צורת סירה. מייבשים על נייר סופג.

2

מלהיטים מחבת פסים ללא שמן וקולים את סירות הקישואים במשך חמש דקות בכל צד.

מכינים את הבורגול

3

מעבירים את הבורגול לקערה עם המלח, הבהרט ושמן הזית. יוצקים מים רותחים עד כיסוי, מערבבים, מכסים את הקערה ומשהים במשך 20 דקות. בודקים שהמרקם רך ונגיס. מסננים ומעבירים לקערה.

4

טוחנים את השקדים והפיסטוקים במעבד מזון בכמה פולסים עד שהם שבורים (ולא במרקם אבקתי). אפשר גם להכניסם לשקית ולדפוק עם פטיש או מערוך.

5

מוסיפים לקערת הבורגול את השקדים, הפיסטוקים והכוסברה, מערבבים ומתקנים תיבול.

מכינים את הרוטב

6

טוחנים את המרכיבים במעבד מזון או בבלנדר ידני עד קבלת מרקם חלק.

מרכיבים את המנה

7

ממלאים כל סירת קישוא בסלט הבורגול ומניחים בצלחת הגשה. מזלפים את הרוטב ומקשטים בעלי הנענע.