מתכון

קישוא עגול ממולא בבשר ואוכמניות

שפית לילה גראבלי מגישה קישוא עגול במילוי בשר וחיטה ברוטב אריסה נשכני

1,247 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
קישוא עגול ממולא בבשר ואוכמניות של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קישוא עגול ממולא בבשר ואוכמניות של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לירקות

אופן ההכנה

1

חותכים את החלק העליון של הקישואים ליצירת מעין מכסה ושומרים בצד את מה שחתכנו. מרוקנים את תכולת הקישואים (דופן הקישוא צריכה להיות בעובי 1.5 ס"מ).

2

מטגנים את הבצל בשמן סויה עד הזהבה ומוסיפים את הבשר. מבשלים כרבע שעה.

3

משרים את החיטה במים פושרים חצי שעה ומוסיפים לבשר. מוסיפים את האוכמניות, מערבבים היטב, מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5 דקות עד שכל המרכיבים מתאחדים בטעמם. מצננים.

לרוטב

4

מטגנים בסיר עם שמן סויה את השום והאריסה. מוסיפים ציר בקר ומבשלים עד רתיחה. מוסיפים תימין, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות.

להרכבת המנה

5

ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר וסוגרים אותם בחלק העליון ששמרנו. מסדרים את הקישואים הממולאים בתבנית אפייה וסביבם הירקות. יוצקים מעל את הרוטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות חצי שעה עד שהקישואים מבושלים.