מתכון

קישק ביתי

באופן מסורתי הכנת קישק אורכת ימים ארוכים. בעזרת טריק קטן אפשר לקצר את זמן ההכנה ליומיים בלבד

14,748 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
קישק ביתי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
קישק ביתי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

צנצנת בנפח 2 ליטרים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים יוגורט עם מלח ומים בקערה. שמים את הבורגול בכלי גדול עם מכסה ושופכים עליו את תערובת היוגורט. מערבבים היטב, מכסים את הכלי ומשהים ל־24 שעות מחוץ למקרר. ב־5 השעות הראשונות מערבבים מדי שעה

2

בעזרת בלנדר מוט טוחנים מעט את תערובת היוגורט־בורגול (כ־20 שניות). מכסים שוב את הכלי, עוטפים בשמיכה ומניחים במקום חמים סגור שלושה ימים. פורשים יריעת בד עבה (שמיכה או מגבות מטבח באוויר הפתוח (בשמש או בצל) ומניחים מעליהן יריעת ניילון.

3

קורצים מתערובת היוגורט כדורים מעט קטנים יותר מכדור טניס. משטחים כל כדור לדיסקית. מניחים את הדיסקיות על יריעת הניילון לייבוש לחמישה ימים עד שבוע - יש להקפיד להפוך אותן פעמיים ביום עד ייבוש מלא.

טריק לקיצור הזמנים

4

טריק לקיצור הזמנים: מרפדים צלחת בנייר אפייה, יוצרים כדורים מתערובת הקישק, משטחים לדיסקיות ומניחים אותן בצלחת. מכניסים לייבוש במיקרוגל לרבע שעה על חום נמוך. הופכים ומכניסים שוב למיקרוגל לרבע שעה על חום נמוך. אם הכדורים מתפוררים – אל דאגה, ממילא בסוף טוחנים אותם. מוציאים מהמיקרוגל, מניחים ליד חלון או בחדר מאוורר למשך 24 שעות.

5

טוחנים במטחנת תבלינים או במעבד מזון חזק לכדי אבקה ושומרים בצנצנת אטומה (או כמוני, במקפיא).