אמנם קיש הוא לא מנת פיקניק קלאסית, אבל הנה כמה סיבות להכניס אותו לסלסילה: הוא טעים גם כשהוא קר, קל לחלק אותו למנות אישיות ואפשר לאכול אותו ממש כמו משולשי פיצה, ללא כל צורך בכלי הגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לרויאל
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה מים וממשיכים לערבל כמה שניות לבצק אחיד.
2
משטחים את הבצק בתבנית או רינג לעובי כ־3 מ"מ, מיישרים את הקצוות ומצננים במקרר בזמן הכנת מלית.
3
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים את המלית
4
מערבבים בקערה עגבניות, שמן זית, מלח ופלפל.
5
מעבירים לתבנית וצולים בתנור כרבע שעה להזהבה קלה. מצננים. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־160 מעלות.
מכינים את הרויאל
6
טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
7
מורחים שכבת פסטו דקה בתחתית הקלתית המקוררת, מפזרים מעל את העגבניות הצלויות, זיתים וגבינה, יוצקים את הרויאל עד שלושת רבעי מהגובה ואופים 20־25 דקות להזהבה יפה.